onsdag den 28. september 2016

Mild og venlig tomatsuppe med oregano

Her er opskriften på en mild og venlig tomatsuppe. Kartoflen (og fløden) giver den en cremet og mild smag og gør suppen knapt så 'tomatet' som en klassisk tomatsuppe.

1 løg
2 store kartofler (eller en bagekartoffen)
1/2 dl frisk oregano (ikke hakket)
2 laurbærblade
1 fed hvidløg
1 ds. hakkede, flåede tomater
4 dl fond
1 dl fløde
olie, salt, peber


Hak løget fint, og skær kartoflerne i små tern (1/2 cm x 1/2 cm). Varm olien op i en gryde og kom kartofler, løg, laurbærblade og frisk oregano ned i. Tilsæt lidt salt og peber, og steg grøntsagerne under jævnlig omrøring i ca. 10 minutter. Tilsæt presset hvidløg, og derefter flået tomat og fond. Lad det hele koge under låg i 20-30 minutter. Fisk laurbærbladene op, og blend suppen let med en stavblender. Tilsæt fløde og smag til  med salt, peber og evt. en smule citronsaft.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar