Det her er frikadeller som vor mor lavede dem - og hemmeligheden er, at der er allehånde i. Det giver den helt rigtige smag af frikadelle! Her er en ordentlig portion - frys evt. halvdelen ned, så har du enten nemt pålæg til madpakken eller nem aftensmad en anden dag.
500 gr. hakket svinekød
500 gr. hakket kalvekød
2 medium løg
2 æg
5 dl mælk
1 1/2 dl hjemmelavet rasp
1 1/2 tsk. allehånde
2 tsk. salt
friskkværnet peber
smør til stegning
Hvis du har en røremaskine, så brug den. Det gør farsen særlig lækker. Ellers rører du den bare i hånden, man har trods alt lavet frikadeller i mange år før røremaskinen blev must-have-inventar i ethvert køkken. Rør de to slags kød, hakket løg, æg, mælk, allehånde (det er kværnet til fint pulver), salt og peber sammen og tilsæt til sidst rasp. Rør et par minutter og lad farsen hvile i en halv time inden du former frikadeller og steger dem. Husk at de skal være gennemstegte. Når du skal forme frikadellerne, dypper du en spiseske ned i smørret på panden, og former frikadellen i din håndflade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar