Her er opskriften på en supercremet sorbet med en fin smag af passionsfrugt, limeskræl og vanilje. Det er æggehviderne der kommes i den halvfrosne sorbet som giver den cremede konsistens.
2 dl tropisk juice (jeg brugte en fra innocence med mango)
2 dl rørsukker
5 passionsfrugter
1/2 lime - skræl og saft
1 vaniljestang
1 1/2 æggehvide (pasteuriseret)
Kog juice og sukker op til sukkeret er helt smeltet. Skrab kernerne og indmaden ud af passionsfrugterne, og giv det hele et opkog og lad det trække i mindst en halv time. Si frugtkernerne fra, og sørg for at så meget så muligt af frugtkødet kommer ned i væsken. Tilsæt fintrevet skræl af 1/2 lime og smag til med saften. Frys sorbetmassen på ismaskine, og når den er halvfrossen tilsættes en hvidpisket (men ikke stiftpisket) æggehvide. Frys massen færdig og kom den i en fryseegnet beholder.
Du kan også lave sorbet uden ismaskine, kom den i en fryseegnet beholder og pisk den godt igennem hver hele og dernæst halve time. Når konsistensen er som slushise tilsættes æggehviden og det piskes godt igennem. Frys færdig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar