søndag den 1. januar 2017

Indonesisk mussaman med oksekød, ananas og jordnødder


Det er januar, og det medfører hos mig en akut trang til krydret og/eller frisk mad. Her er en indonesisk version af mussaman - med ananas og jordnødder. Hvis du har en mussamankarrypasta på køl, så kan du bruge den eller en færdiglavet eller lave den som nedenfor.´

Karrypasta
1 spsk. hel koriander
1 tsk. spidskommen
2 hele kardemommekapsler (frøene taget ud)
3 skalotteløg eller to små løg
2 fed hvidløg
3 stilke citrongræs, kun den nederste hvide del
1/2-1 rød chili efter smag
2 spsk. vand
2 spsk. olie
1/2 tsk. friskrevet muskatnød
1/3 tsk kanel
2 spsk fiskesauce
1 spsk. friskrevet ingefær

1 kg. oksekød i tern
1/2 dl. tamarindvand (udblød ca. 1 spsk. tamarind i vand, og si væsken ned i - eller brug saft af 1/2 lime, hvis du ikke har tamarind
1 spsk. sukker
4 kaffir limeblade
2 dåser kokosmælk
1 lille dåse annanas
100 gr. jordnødder
olie til stegning, salt

Begynd med karrypastaen. Rist de hele krydderier på en pande til de dufter. Kværn dem. Hak løb og hvidløg og citrongræs fint og kør det til en homogen pasta i en minikakker eller blender. Bland resten af ingredienserne og de ristede krydderier i. Varm lidt olie op i en gryde og steg kødet ved høj varme. Sæt til side. Varm lidt mere olie op, og rist karrypastaen godt uden at brænde den på. tilsæt kokosmælk og sukker og kog det op, og bland det stegte kød ned i, og tamarivandet og limebladene. Lad det koge 30-45 minutter og smag til med sukker, evt. salt og mere chili. Inden servering tilsættes ananas og der drysses med hakkede jordnødder. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar