mandag den 30. marts 2015

Valnøddeflutes


Valnøddebrød -flutes eller -boller smager rigtig godt - især hvis der rent faktisk er valnødder i. Derfor er man også nød til at bage det selv. Her er en opskrift der bugner af valnødder. Hvis du ikke har maltsirup, så udelad det, det er mest for farvens skyld. Denne version er en to-dages-version, fordi jeg synes det gør en KÆMPE forskel for smagen at dejen får lov til at overnatte på køl inden den bliver bagt. Hvis du vil bage brødet med det samme, så tilsæt 25 gr. gær i stedet og lad det hæve først 1 time og følg så anvisningerne for '1. dag'.

8 dl vand
10 gr. gær
1 1/2 dl youghurt
2 spsk. maltsirup
35 gr. salt
2 spsk sirup eller honning
200 gr. fuldkornsmel (spelt, hvede..)
1 kg hvedemel
250 gr. groft hakkede valnødder

1. dag: Bland vand og youghurt, maltsirup, salt og sirup/honning og rør gøren herudi. Tilsæt melet og rør dejen på maskine i 7-8 minutter til den slipper sklens kanter. Derefter tilsættes valnødderne og røres grundigt ind i dejen. Sæt dejen på køl natten over.

2. dag: Tag dejen ud og form den som ønsket - brød, flutes, boller eller lidt af hver. Lad den hæve ca 2 timer på køkkenbordet under et klæde, og smæk den så i en MEGET varm ovn (225 grader, forvarmet). Sæt en bradepande med et par dl vand i bunden af ovnen når du sætter brødet ind. Bages 15-20 minutter hvis det er boller eller flutes, som ikke er for høje. Brød bages ca 45 minutter. Det skal lyde hult når du banker på det. Tag op, og køl af. De fryser godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar