Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
søndag den 12. juni 2016
Hvidløgsflutes
Hvis man er sådan en, der kan lide at bage, så er sommerens bedste tip (bortset fra at spise rigelige mængder af koldskål og danske jordbær med fløde) at bage en hoben flutes, komme kryddersmør i og fryse dem ned. Så er det hurtigt lige at tage et flute op, og varme det i ovn eller på grill. Hvis du er rigtig snedig lader du dejen hæve over nat i køleskabet, det giver en dybere smag.
Ca. 4 styks
5 1/2 dl lunkent vand
1/2 dl surdej
10 gram gær
20 gr. havsalt
800 gr. hvedemel
200 gr. kryddersmør
Bland vand og surdej, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og melet, hold noget af det tilbage. Ælt godt til dejen bliver glat og elastisk, gerne på maskine. Lad den hæve til dobbelt størrelse - hvis det ikke er en brandvarm sommerdej tager det omkring 2 timer, hvis der er hedebølge så går det lidt hurtigere. Vælt dejen ud på bordet og del den i fire portioner, som du river, drejer, triller til lange flutes - jeg har sådan en flutesform med huller, jeg bruger, men ellers lav dem så lange som en bageplade - de er ret tynde. Lad dem hæve ca 2 1/2 time igen. Varm ovnen op til 250 grader, og når den er brandvarm, så skær et par snit ind i flutesne og bag dem i den varme ovn i 15-20 minutter - de skal lyde hule når du banker på dem. Lad dem afkøle.
Skær en række snit næsten igennem med ca. 2 cms mellemrum og kom kryddersmør i revnerne. Grill dem på en varm grill, eller giv dem 10 minutter i en 200 grader varm ovn. Frys resten ned.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar