fredag den 10. juni 2016

Kryddersmør


Det smager så godt. Og det er også nemt. Og man kan lave en større portion og fryse ned i mindre stykker så man altid har til sommerens grillbøffer og bagte kartofler. Det smager så meget bedre end det færdigkøbte, blandt andet fordi det er stopfyldt med krydderurter - du kan bruge alt muligt, purløg, basilikum, persille, dild, lidt (men pas på med det) løvstikke - her er en version med kun persille.

250 gr. smør
1/2 bundt bredbladet persille uden stilke
1/2 citron (skallen)
1 lille fed hvidløg

Tag smørret ud af køleskabet. Hvis du er lige så snedig om jeg og altid glemmer at gøre det i god tid, så giv det groft på et rivejern, ned i en skål. Vask persillen, ryst det værste vand af og skær de grove stilke fra. Hak den nu rigtig fint og kom den ned til smørret. Riv citronskrællen meget fint ned i, og pres hvidløget ned. Ælt smør og krydderurter til en homogenmasse og fyld det i en passende beholder. Sæt på køl til det skal bruges. Det holder en 5 dage på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar