Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
fredag den 3. juni 2016
Grønærtesuppe
Grønærtesuppe skal man ikke kimse af, det er en fin, ærtesødlig suppe. Man kan peppe den op ved at komme et skvæt champagne i lige inden man skal servere den (nytårsaften) og om sommeren kan man tilføje lidt fjordrejer, dild eller rygeost. Denne er fra en helt almindelig hverdagsaften, og blev serveret 'single' med tynde skiver af ristet rugbrød til.
750. gr. frosne eller friskbælgede grønne ærter
1 liter kyllinge- eller grøntsagsfond
salt, peber, hvid balsamico, citron
Kog ærterne op med fonden, og lad det koge i en 10 minutters tid. Blend suppen helt fin i et par minutter og smag så til med salt, peber, en eller to tsk. hvid balsamico og en smule citronsaft.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar