Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
søndag den 14. august 2016
Frozen margarita
Når man siger mexicansk mad så kommer man jo ikke uden om tequila og ikke mindst frozen margarita. Min blender er brudt sammen, så jeg kunne ikke lave den ordentlig 'frozen' - den rigtige konsistens er en tyk grødis. Iskold, meget lækker og så er man tvunget til at nyde den for ikke at få hjernefrys. Hvis du ikke har limonade, så brug Roses lime. Glukosesirupen giver en smule sødme, du kan sagtens bruge sukker (eller lys honning) i stedet, du skal bare blende ekstra længe, så du er sikker på at det bliver opløst ordentligt.
2 glas
2 håndfulde isterninger
1/2 dl tequila (hvid)
1/2 dl cointreau (appelsinlikør, grand manier kan også bruges)
1/2 dl limonade (koncentreret)
1-2 spsk. glukosesirup (eller sukkersirup)
1 lille nip salt
Blend isterningerne med tequila, cointreau, limonade, glukosesirup. Blend hele molevitten til grødis og hæld op i to glad. Hvis man synes det er dejligt at sidde og gnave i salt kan man lave en saltkant på glasset ved først at dyppe kanten i æggehvide og derefter i fint salt. Personligt har jeg aldrig forstået meningen med den forurening af glaskanten :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar