Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
lørdag den 6. august 2016
Limonade/Lemonade
Limonade (eller lemonade, som nogen kalder det) er udover at være en fantastisk lækker sommerdrik fortyndet med vand eller danskvand, også en fin måde at komme 'af med' overskydende citroner på - hvis man f.eks. har lavet en masse koldskål eller lignende. Og hvis man ikke har, så kan man starte med at rive skrællen fint af alle citronerne (dvs. uden at få det hvide med) og så hælde 1/4 l ren vodka over skrællerne og lade dem trække i en månedstid. Si skallerne fra, og smag til med sukkersirup, og VUPTI så har du en fin limoncello (italiensk citronlikør).
1 dl sukker
1 dl vand
1 lime
4 citroner
Kog sukker og vand sammen til sukkeret er helt opløst. Tilsæt saft af lime og citroner. Rør rundt, kog op, hæld på flaske. Fotrynd ca 1:4.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar