Hjemmelavet pasta med citronskræl - fint akompagneret af en skaldyrssauce med krebsehaler, tomat og hvidvin. Pastaudrulning er i øvrigt en glimrende - underkendt! - motionsform. Hvis du ikke orker at lave pasta, så køb den færdig. Portionen her mættede 6 - heraf to voksne og en teenager. Pastaen er meget mættende på grund af den store mængde af æg.
300 gr. durummel
450 gr. hvedemel
1 tsk. salt
3 hele æg
6 æggeblommer
2 citroner - fintrevet skræl
(evt. 1/2-1 dl vand)
(durummel til udrulning)
25 gr. smør til den færdige pasta
Skaldyrssauce:
4 bananskalotteløg
2 kviste timian - kun de små blade
2 spsk æblecidereddike
1/2 dl hvidvin
1/4 l. piskefløde
2 spsk. tomatpure
200 gr. krebsehaler
salt, peber, citronsaft, lidt smør til stegning
Friskrevet parmesan
Citronpasta
Ælt det hele sammen til en fast dej, som stort set ikke må klistre. Citronskrællen skal være meget, meget fintrevet. Det kommer an på hvor store dine æg er, hvor meget vand du skal bruge, kom lidt vand i ad gangen. Når dejen er samlet, så film den, og læg den på køl i mindst 20 minutter.
Tag dejen ud, og del den i tre eller fire dele, så det bliver håndterbart. Rul hver del ud så tyndt du orker (ca 2 mm) (hvis du har en pastamaskine kan du selvfølgelig også bruge den) - husk, at når du koger pastaen, så hæver den, så den færdige pasta bliver både tykkere og bredere end den rå dej. Rul dejen løst sammen fra den brede ende, ligesom hvis du ville lave en roulade. Skær 'skiver' af rouladen med en skarp kniv, ca. 3 mm brede. Rul hver 'skive' ud, så du får en lang pastastrimmel, også kendt som fettucine blandt venner. Læg de færdige pastastrimler på et viskestykke. Når du har brugt al dejen, så sæt 3-4 liter vand til at koge, tilsæt en generøs theskefuld salt og lidt olivenolie, og kog pastaen i spilkogende vand i et par minutter til den er mør - smag på den. Hæld vandet fra, kom et stykke smør i gryden og vend pastaen rundt heri, så den ikke klistrer sammen. Kog pastaen i sidste øjeblik inden du skal spise.
Skaldyrssauce
Hak skalotteløgene fint og steg dem sammen med timianbladene og lidt salt og peber ved mediumvarme til de bliver glasagtige og gyldne. Tilsæt æblecidereddiken og lad den koge væk, tilsæt derefter hvidvinen og lad det koge næsten væk. Kom så piskefløde på og tomatpure, og smag til med salt, peber og evt. en smule citronsaft. Blend saucen med en stavblender til en jævn konsistens. Lige inden servering vendes krebsehalerne i og varmes op i saucen i et par minutter. De må endelig ikke koge eller ligge længe, så bliver de gummiagtige.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar