Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
lørdag den 20. maj 2017
Oksekødsboller med parmessan og rød pestosauce til
Jeg har taget en uge med italiensk tema (kors, hvor bliver man træt af al det pasta!) men ikke destomindre er her en variant af børnefamilieyndlingskombinationen - pasta og hakket kød. Fine små oksekødboller med parmessan og løg, cremet sauce af rød pesto og så pasta til.
Rød pesto - med tomat og græskarkerner
200 gr. semidried tomater
100 gr. græskarkerner
3 spsk. olie
vand
salt
Kødboller:
500 gr. hakket oksekød
1 stort skalotteløg eller et lille alm. løg
2 tsk. Worchestersauce
25 gr. friskrevet parmesan
1 æg
1/2 tsk. salt
olivenolie til stegning
Pasta
Rød pesto:
Blend tomater, græskarkerner med olie, vand og smag til med salt. Kom kun så meget vand i, at konsistensen er som en tyk grød. Eller altså som pesto.
Kødboller:
Bland hakket kød med fintrevet løg,Worchestersauce og revet parmesan, æg og salt og rør det til en lind fars. Lad farsen hvile i 20 minutter og form så kødboller på størrelse med store valnødder og steg dem ved god varme til de er brune over det hele. Tilsæt ca. 1 dl tomatpesto til kødbollerne og lidt kogevand fra pastaen, til en passende konsistens.
Bland den nykogte pasta med kødboller og tomatpesto-saucen og vend det godt rundt. Server med friskrevet parmesan.
Etiketter:
aftensmad,
hakket kød,
italiensk,
pasta
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar