torsdag den 18. maj 2017

Fennikelsalat med granatæblekerner og ristede mandler


Jeg er forholdsvist begejstret for fennikel. De lidt syrlige granatæblekerne (dvs. vælg den mørke udgave af granatæblet) klæder den lakridssmagende grøntsag godt, og ristede mandelsplitter fuldender det hele.

1 stor fennikel
1 mellemstort granatæble
1/2 dl mandler, smuttede og skåret i splitter (eller færdige mandelsplitter)
1/2 dl æblejuice af god kvalitet
1 tsk. æblecidereddike
salt, peber

Rist mandelsplitterne på en varm pande til de er gyldne, og sæt dem til side. Skær fenniklen i tynde skiver fra bunden, gerne på et mandolinjern, hvis du har sådan et, ellers er det bare frem med husets skarpeste kniv (haha) og skære det i så tynde skriver så muligt. Skær granatæblet over og pil kernerne ud - hvis du har lyst, kan du se alle mulige snedige måder man kan gøre det på på youtube - jeg er for utålmodig til al den snedighed. Bland æblejuice, æbleciddereddike, salt og peber godt, og vend fenniklen ned i. Drys med granatæblekernerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar