Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
torsdag den 18. maj 2017
Fennikelsalat med granatæblekerner og ristede mandler
Jeg er forholdsvist begejstret for fennikel. De lidt syrlige granatæblekerne (dvs. vælg den mørke udgave af granatæblet) klæder den lakridssmagende grøntsag godt, og ristede mandelsplitter fuldender det hele.
1 stor fennikel
1 mellemstort granatæble
1/2 dl mandler, smuttede og skåret i splitter (eller færdige mandelsplitter)
1/2 dl æblejuice af god kvalitet
1 tsk. æblecidereddike
salt, peber
Rist mandelsplitterne på en varm pande til de er gyldne, og sæt dem til side. Skær fenniklen i tynde skiver fra bunden, gerne på et mandolinjern, hvis du har sådan et, ellers er det bare frem med husets skarpeste kniv (haha) og skære det i så tynde skriver så muligt. Skær granatæblet over og pil kernerne ud - hvis du har lyst, kan du se alle mulige snedige måder man kan gøre det på på youtube - jeg er for utålmodig til al den snedighed. Bland æblejuice, æbleciddereddike, salt og peber godt, og vend fenniklen ned i. Drys med granatæblekernerne.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar