Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
tirsdag den 12. april 2016
Leverpostej med timian og allehånde
Hjemmelavet leverpostej er en dejlig ting, og det tager faktisk ikke lang tid at lave, hvis man vel og mærke køber færdighakket lever og spæk (jeg har EN gang bøvlet med at hakke det selv, og det var nærmest en traumatisk oplevelse hvor hele køkkenet var indsmurt i rå lever og jeg havde vabler i håndfladerne af at køre det der stenhårde spæk gennem kødhakkeren. Det er det trods alt ikke værd).
500 gr. hakket lever og spæk
2 1/2 dl fløde 18 %
1 lille løg
3 kviste timian
1/4 revet muskatnød
1 tsk. salt
1/2 tsk. friskkværnet sort peber
1/2 tsk. allehånde
1 æg
2 spsk. mel med top
Til servering: stegt bacon og stegte champignon
Bland hakket lever med revet løg, fløde, æg, revet muskat, salt, peber og finthakket timian (eller hele timianblade, men undgå at få den træede stilk med. Det ødelægger lidt oplevelsen når man sidder og tygger i en gren). Tilsæt til sidst melet og rør det hele godt sammen. Hæld det i en patéform med låg og bag det 50 minutter ved 175 grader. Tag låget af og giv postejen 15 minutter ved 225 grader, så den tager lidt farve. Lad den køle af så man ikke brænder sig på den, og spis. Server stegte champignon og bacon til, og evt. syltede agurker og syltede rødbeder.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar