tirsdag den 12. april 2016

Leverpostej med timian og allehånde


Hjemmelavet leverpostej er en dejlig ting, og det tager faktisk ikke lang tid at lave, hvis man vel og mærke køber færdighakket lever og spæk (jeg har EN gang bøvlet med at hakke det selv, og det var nærmest en traumatisk oplevelse hvor hele køkkenet var indsmurt i rå lever og jeg havde vabler i håndfladerne af at køre det der stenhårde spæk gennem kødhakkeren. Det er det trods alt ikke værd).

500 gr.  hakket lever og spæk
2 1/2 dl fløde 18 %
1 lille løg
3 kviste timian
1/4 revet muskatnød
1 tsk. salt
1/2 tsk. friskkværnet sort peber
1/2 tsk. allehånde
1 æg
2 spsk. mel med top

Til servering: stegt bacon og stegte champignon


Bland hakket lever med revet løg, fløde, æg, revet muskat, salt, peber og finthakket timian (eller hele timianblade, men undgå at få den træede stilk med. Det ødelægger lidt oplevelsen når man sidder og tygger i en gren). Tilsæt til sidst melet og rør det hele godt sammen. Hæld det i en patéform med låg og bag det 50 minutter ved 175 grader. Tag låget af og giv postejen 15 minutter ved 225 grader, så den tager lidt farve. Lad den køle af så man ikke brænder sig på den, og spis. Server stegte champignon og bacon til, og evt. syltede agurker og syltede rødbeder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar