fredag den 8. april 2016

Karrysild med æble


Hvis man godt kan lide karrysild, så er det oplagt at eksperimentere med at lave det selv. Det smager godt, og man slipper for den der mærkelige småslimede karrymasse som silden svømmer rundt i, når man køber den færdig. Det vigtigste er, at man køber en ordentlig sild, som er modnet rigtigt, og derfor både har den 'rigtige' smag og konsistens. Jeg brugte havfruesild fra Lykkeberg. Vælg creme fraiche med en høj fedtprocent, ellers bliver det noget tyndt sjask der løber ned af brødet.

1 gl. gammeldags modnede sild i lage
2 spsk. af løgene fra silden
1/2 æble
1 1/2 dl creme fraiche 38 %
1 spsk. mayonaise med top
1/2-1 spsk. karry med top
salt, peber
2 tsk. hvid balsamico

Bland creme fraiche og mayonaise med karry, salt og peber og smag det godt til - også med hvid balsamico. Det kommer meget an på, hvor stærk din karry er, så du bliver nødt til at smage dig frem. Skær sildene i små mundrette stykker, skræl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i små stykker. Bland det hele ned i karrydressingen, og kom også to spsk. løg fra sildelagen ned i. Lad det trække minimum en halv time før du spiser det. Karrysilden kan holde et par dage i køleskabet, men husk, at hvis karrysilden står fremme på en buffet i lang tid, så skal den smides ud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar