Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
søndag den 10. april 2016
Hønsesalat med champignon og grønne asparges
En god gammeldags hjemmelavet hønsesalat gør altid lykke. Jeg plejer at bruge brystkød, men denne gang valgte jeg kyllingelår i stedet, og det giver en 'mørkere' salat med lidt mere smag og struktur på kødet. Gem kogelagen fra kylligelårene og du har en fin base til f.eks. thaisuppe, eller bare en old-school hønsekødssuppe med gulerødder, persillerod, ærter og måske suppepasta. Kog kyllingelårene dagen før, og sørg for at de er helt kolde før du blander kødet i salaten. Brug creme fraiche med en høj fedtprocent, ellers bliver det noget tyndt sjask som løber af brødet.
5 kyllingelår
2 medium gulerødder
1 lille løg (eller porre, hvis man har)
1 fed hvidløg
2 kviste timian
250 gr. champignon
1 persillerod
salt, peber
2 laurbærblade
250 gr. grønne asparges
2 dl creme fraiche 38 %
2 spsk. mayonnaise
2 tsk. sennep (Maille)
2 tsk. hvid balsamico
salt, peber
Kom kyllingelårene i vand så det dækker, tilsæt gulerødder og pesillerødder skåret i mindre skiver (du behøver ikke at skrælle dem, de skal alligevel kasseres), et lille løg i kvarte, timian, et fed hvidløg, laurbærblade, salt og peber. Knæk enderne af de grønne asparges og kom de træede ender ned i. Læg aspargesne i en pose i køleskabet indtil du skal lave salaten. Skær enderne af champignongerne og skær dem i kvarte og plop dem ned til lårene. Kog dem så det småbobler i minimum en halv time, og lad dem køle helt af. Si suppen over i en skål, og pil kødet af lårene. Kom det i en plasticpose og sæt det på køl til du skal lave salaten. Fisk champignongerne ud af sien, og gem også dem. Kasser resten af grøntsagsstumperne.
Kog aspargesne i letsaltet vand - sæt en gryde vand over, når den koger, kommer du aspargesne ned i, og tager gryden af ilden. Lad det stå i et minut, og hæld så vandet af. Skær dem i mundrette stykker og lad dem køle helt af
Rør creme fraiche og mayonnaise med sennep, salt, peber og smag til med hvid balsamico. Kom kogte champignon, hønsekødet (evt. skåret i mindre stykker) og de afkølede aspargesstykker ned i, og bland det godt rundt. Smag til, og lad salaten trække i en halv til en hel time inden du spiser den.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar