Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
mandag den 18. juli 2016
Camparisorbet
Jeg har noget med Campari... I Italien kan man få sådan nogle nuttede små noprede glasflasker med Campari-soda i, og jeg kan huske at min venindes forældre altid havde dem med hjem fra ferie. Jeg var vildt fascineret af dem, og ret skuffet da jeg smagte det første gang - det er jo bittert. Men uha, nu er jeg blevet så gammel at jeg elsker det. Campari, is og tonic, perfekt sommerferiedrink! Nå, men man kan altså også lave Camparisorbet af Campari og det er virkelig, virkelig godt! Og på trods af at jeg har lavet vildt meget is i mange år efterhånden, så er det faktisk første gang at jeg har kommet æggevide i en sorbet. Dette gør denne sorbet blød og cremet og lækker, selv efter en lille uge i fryseren.
2 dl vand
2 dl sukker
2 dl (friskpresset) appelsinjuice
1 limefrugt (saft)
1 dl Campari
1 1/2 æggehvide (pasteuriseret)
1 spsk sukker
Kog en sukkerlage af vand og sukker, og lad den koge godt igennem. Sukkeret skal være helt opløst. Køl lagen ned, så den er helt kold, og tilsæt appelsinjuice, limefrugt og Campari, og smag til. Hvis du er lidt forsigtig i forhold til Campari, så smag dig frem i stedet for at komme 1 dl i med det samme. Frys massen på ismaskine (så bliver det klart bedst, ellers må du komme den i en bøtte, og røre rundt i den hver halve time). Når massen er frosset til tyk grødis tilsætter du æggehviden, som du har pisket en smule med sukkeret - den skal ikke være stiv, bare pisket hvid og fluffy. Bland det godt sammen og frys videre i 20-30 minutter. Fyld massen i en passende beholder - evt. en sprøjtepose med stjernetyl (men sørg for at massen IKKE når ned til stjernetyllen, så risikerer du at den fryser fast i den, og så kan du ikke presse den ud.
Spis som dessert, aperitif eller som 'in between' forret og hovedret.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar