onsdag den 6. april 2016

Gravad laks med lakrids, fennikel og anis


Hjemmegravad laks er noget af det lækreste man kan forestille sig - hvis man er til gravad laks, altså! Og det er frygtelig nemt - men gnider et stykke laks ind i en blanding af krydderier, dild, salt og sukker og så lader man det ellers stå og passe sig selv mellem 24-48 timer, og så er der serveret.

700 gr. laksefilet - med skind
3 spsk. salt
3 spsk. sukker
12 gr. tørret dild
1 tsk. hel sort peber
1 tsk. lakridspulver (Bülow)
1 tsk. hel fennikel
1 tsk. hel anis
1 tsk. hel koriander
1 tsk. hele dildfrø

Rævesauce (sennepsdressing)
2 spsk sennep (Maille)
2 spsk flydende honning
1 spsk. rørsukker
1 spsk. tørret dild

Mal alle de hele krydderier til et fint pulver, og bland dem grundigt med salt, sukker, lakridspulver og tørret dild. Skær laksefiletten over i to dele af ca. samme størrelse, drys kødsiderne med et tykt lag krydderblanding og læg dem med kødsiden mod hinanden. Læg dem i et ovnfast fad og film det grundigt. Lad det modne i køleskabet i 24-48 timer (min fik faktisk lov til at stå i tre døgn), skær den i tynde skiver og spis på et godt surbrød. Spis resterne hurtigt, og kasser dem, hvis de har stået i timevis fremme på en buffet.

Til rævesaucen rører du alle ingrediensene godt sammen. Lad det stå og trække i minimum en halv time inden du spiser det. Det smager meget bedre når man laver det selv - og så er det ikke fyldt med alle mulige håbløse tilsætningsstoffer som det, man køber færdigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar