lørdag den 16. april 2016

Thaisuppe mussaman med chilirejer og koriander

 

Her er en lidt mere fyldig thaisuppe lavet med kokos og mussaman karrypasta - det skal du dog ikke lade begrænse dig. Hvis du har en færdig karrypasta af en eller anden slags, så brug det, men smag dig frem. Det er trist hvis man får lavet suppen så stærk at den er uspiselig. Hvis der er medspisende babyer eller andre som fysisk (eller mentalt) reagerer på stærke madvarer ved at spytte dem ud og lave flyvemaskinelyde med tungen ud af munden mens de siger en høj hyletone, så server rejerne til - og det samme med koriander, som man jo enten elsker eller hader. Suppen her mættede en voksen, en meget sulten teenager og tre børn (heraf en baby). Du kan evt. servere naan  til, eller strække suppen med lidt ekstra vand.

200 gr. store rejer uden skal
1 rød chili
1 tsk. tomatpure
1 spsk. sesamolie
salt, olie til stegning

1/2 dl mussaman karrypasta (smag til - husk, de kan være MEGET forskellige i styrke)
3 stilke citrongræs
2 dåser kokosmælk
400 ml kyllingefond
2 spsk. østerssauce
1 spsk. fiskesauce
1 tsk. sukker
1 lime - saft og fintrevet skræl
2 spsk. sesamolie

400 gr. broccoli
4 mediumstore gulerødder
4 forårsløg
1 1/2 dl frosne ærter

1/2 bundt frisk koriander

Hak chilien meget fint - smag på den (inden du hakker) så du har en ide om hvor stærk den er. Bland finthakket chili med tomatpure og en smule salt samt sesamolie, og bland rejerne i. Sæt til side og lad dem stå i en halv times tid

Steg karrypastaen i et par minuter ved medium varme - det må ikke brænde på. Giv citrongræsstænglerne lidt bank med den flade side af en kødhammer og smid dem ned i. Tilsæt kokosmælk og kyllingefond, og lad det hele koge op. Kom østerssauce, fiskesauce, fintrevet limeskræl og saften af limen i, og smag til. Tilsæt evt. lidt sukker. Lad det koge i 15 minutter.

Skræl gulerødderne og skær dem i mindre tern (ca. 1 x 1 cm), og kom dem ned i suppen.Vask og skær brocollien i små mundrette stykker, vask forårsløgene, skær rodenden af og skær dem i mindre skrå stykker, ca. 1. cm lange. 15 minutter før du skal spise smider du broccoli og forårsløg i den kogende suppe. Når den koger op igen, tilsætter du ærterne. Når det koger op - så tag suppen af varmen.

Varm lidt olie op på en pande så det er meget varmt, og smid rejerne på. Lad dem stege et par minutter ved høj varme, mens du vender dem rundt hele tiden. Hak korianderen, og server både koriander og chilirejerne til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar