søndag den 10. april 2016

Hønsesalat med champignon og grønne asparges


En god gammeldags hjemmelavet hønsesalat gør altid lykke. Jeg plejer at bruge brystkød, men denne gang valgte jeg kyllingelår i stedet, og det giver en 'mørkere' salat med lidt mere smag og struktur på kødet. Gem kogelagen fra kylligelårene og du har en fin base til f.eks. thaisuppe, eller bare en old-school hønsekødssuppe med gulerødder, persillerod, ærter og måske suppepasta. Kog kyllingelårene dagen før, og sørg for at de er helt kolde før du blander kødet i salaten. Brug creme fraiche med en høj fedtprocent, ellers bliver det noget tyndt sjask som løber af brødet.

5 kyllingelår
2 medium gulerødder
1 lille løg (eller porre, hvis man har)
1 fed hvidløg
2 kviste timian
250 gr. champignon
1 persillerod
salt, peber
2 laurbærblade
250 gr. grønne asparges

2 dl creme fraiche 38 %
2 spsk. mayonnaise
2 tsk. sennep (Maille)
2 tsk. hvid balsamico
salt, peber


Kom kyllingelårene i vand så det dækker, tilsæt gulerødder og pesillerødder skåret i mindre skiver (du behøver ikke at skrælle dem, de skal alligevel kasseres), et lille løg i kvarte, timian, et fed hvidløg, laurbærblade, salt og peber. Knæk enderne af de grønne asparges og kom de træede ender ned i. Læg aspargesne i en pose i køleskabet indtil du skal lave salaten. Skær enderne af champignongerne og skær dem i kvarte og plop dem ned til lårene. Kog dem så det småbobler i minimum en halv time, og lad dem køle helt af. Si suppen over i en skål, og pil kødet af lårene. Kom det i en plasticpose og sæt det på køl til du skal lave salaten. Fisk champignongerne ud af sien, og gem også dem. Kasser resten af grøntsagsstumperne.

Kog aspargesne i letsaltet vand - sæt en gryde vand over, når den koger, kommer du aspargesne ned i, og tager gryden af ilden. Lad det stå i et minut, og hæld så vandet af. Skær dem i mundrette stykker og lad dem køle helt af

Rør creme fraiche og mayonnaise med sennep, salt, peber og smag til med hvid balsamico. Kom kogte champignon, hønsekødet (evt. skåret i mindre stykker) og de afkølede aspargesstykker ned i, og bland det godt rundt. Smag til, og lad salaten trække i en halv til en hel time inden du spiser den.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar