fredag den 6. maj 2016

Brød med valnødder og peanutsBrødet her er langtidshævet koldt natten over. Valnødder og peanuts giver en fin, anderledes smag - og så har jeg snydt med farven. Du kan sagtens undlade maltsirup, og få et velsmagende men mere gråligt brød i stedet. Pas på med saltet, da peanutsne også er salte. Jeg foretrækker at bage brød i en støbejernsgryde med låg, det sikrer en utrolig sprød skorpe og et saftigt og luftigt indre. Du kan sagtens bage uden gryde - smagen er lige god, det er konsistensen (luftigheden) og skorpen der bliver anderledes.

8 dl vand
5 gr. gær
1 dl surdej
25 gr. salt
3 spsk. flydende (mørk) malt
100 gr. fuldkornshvedemel
900 gr. hvedemel
1/2 dl peanuts
1/2 dl valnødder

Opløs gæren i vandet, tilsæt surdej, salt og først fuldkornshvedemel og så hvedemel. Rør dejen til den er kørt skær - hvis du rører/ælter den i hånden, så ælt i mindst 10 minutter. Hak nødderne mellemfint og kom dem ned i, sørg for at de bliver blandet godt rundt. Kom dejen i en stor skål med plads til at vokse, film den tæt og sæt den på køl, i 10-24 timer.

Varm ovnen og en jerngryde med låg op til 250 grader - det tager mindst en halv time. Kom dejen ned i gryden og læg låg på. Lad brødet bage i 25 minutter, skru varmen ned til 225 grader og bag yderlighere 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar