tirsdag den 10. maj 2016

Tærte med oksekød og cheddar

Tærter er en fin spise, som er gået lidt i glemmebogen. Det er synd. Det kan være lidt svært at nå at banke en tærte sammen midt i ulvetiden, selv hvis man har lavet dejen dagen før - men det er det værd. Udgangspunktet er min standardtærtedej - du kan også bage den med kun hvidt mel hvis du synes, jeg synes at fuldkornsmelet giver en god smag. Jeg har desværre ikke noget billede - tærten blev spist før jeg kunne nå at blitze den.

125 gr. smør
100 gr. fuldkornshvedemel
150 gr. hvedemel
1/2 tsk salt
1 dl vand

2 store løg i tern
500 gr hakket oksekød
1 tsk hel kommen
salt, peber, olie til stegning

100 gr. modnet cheddar
4 æg
1 dl piskefløde
4 dl mælk
salt, peber, muskatnød.

Vej melet af, og riv det kolde smør ned i. Tilsæt salt og ælt det let sammen. Tilsæt vandet, og lad dejen samle sig. Læg den i en plasticpose på køl i mindst en halv time. Varm ovnen op på 200 grader. Når dejen har hvilet, så rul den ud til den er 3-4 mm. Smør en tærteform på 28 cm grundigt, og læg dejen i. Lad bare kanterne hænge over under forbagningen, så kan du skære dem af bag efter, og du risikerer ikke at de krymper helt ned under bagningen. Bag bunden i 30 minutter, tag den ud og skær kanterne af med en skarp kniv (eller gå efter et rustikt tærtelook).

Mens bunden bager eller hviler laver du fyldet: Skræl og hak løget i mellemfine tern. Lad dem stege gyldne ved medium varme i 10-15 minutter, tilsæt en smule salt, men pas på med det, osten er også salt, og lidt peber. Skru op for varmen og tilsæt kødet, og brun det godt af mens du rører i det, så løgene ikke brænder på. Tilsæt hel kommen. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund. Bland fløde og mælk, og pisk æggene godt ud heri. Kom salt, peber og en smule friskrevet muskatnød ned i (pas på, osten giver også lidt salt). Hæld flødeblandingen ud over fyldet, og riv osten over. Bag tærten i 30 minutter, tag den ud, og lad den gerne stå i et kvarters tid inden du spiser den (minimerer risikoen for brandskader i munden).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar