mandag den 30. maj 2016

Majssuppe med chili


Denne supper ser måske ikke ligefrem vanvittig spændende ud - men den er god. Fin fyldig og cremet smag af majs, spicet op med chili. Hvis man har en ekstra halv time man ikke ved hvad man skal gøre med, så kan man også lave suppen af hele majskolber, som man koger, smører med lidt olie og griller pænt brune på en grill, hvorefter man skærer kornene fra og fortsætter som nedenfor. Det giver en fin røget smag. Passende tilbehør kunne være tortillas  drysset med revet ost og gratineret i ovnen - brug evt. færdige tortillas.

1 mellemstort løg
1 chili (mellemstærk, efter smag)
750 gr. frosne majs
1 liter kyllingefond
1 dl piskefløde
salt, peber, ekstra chili
1/2 lime (saften)
olie til stegning

Skær løget i tern, og flæk chilien, tag frøstolen ud og skær den i meget fine tern. Sauter det hele sammen med salt og peber i olie for medium varme i ca. 15 minutter. Tilsæt majsene og kyllingefond, og læg låg på, lad det koge op og derefter småboble i ca. 20 minutter. Blend suppen i et par minutter så den bliver meget finddelt, og hæld den derefter gennem en sigte (medmindre du synes det er rart at tygge i små majsskaller). Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt fløde og smag til med ekstra chili, evt salt og peber og lidt limesaft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar