tirsdag den 14. juni 2016

Fyldte peberfrugter med lam


Endnu en ret, som smager væsentlig bedre end den ser ud. Jeg sad og så et madprogram om græsk mad og fik inderlig lyst til at tage til Grækenland. Og så var det at jeg lavede fyldte peberfrugter i stedet. I Grækenland er det en vegetarisk ret, men lige den dag orkede jeg ikke at tage "nej, der er ikke noget kød i"-slagsmålet med familien, så jeg kom lammekød i.

6 store peberfrugter af valgfri farve
1 stort hakket løg
1 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
2 spsk. tomatpure
3 dl ris
500 gr hakket lammekød
salt, peber, olivenolie til stegning

Steg løg, hvidløg med salt og peber til det er glasagtigt. Tilsæt tomater og tomatpure, og lad det koge op. Tilsæt risen og rør det hele godt rundt. Lad det stege under omrøring i et kvarters tid - risen behøver ikke at være helt gennemstegt, for det bliver den i ovnen. Brun kødet på en anden pande, og vend det ned i. Vask peberfrugterne, skær toppen af og fjern frøstolen og de hvide skillevægge. Fyld hver peberfrugt med risblandingen, og stil dem oprejst i et fad. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar