torsdag den 16. juni 2016

Lammeculotte, ovnbagte kartofler, og ratatouille-medaljeRatatouille er en lækker ting (som er umulig at stave, men lad nu det ligge). Hvis man har lyst til at gøre lidt ekstra ud af det, så kan man hakke grøntsagerne meget fint, og servere dem mellem to 'chips' af bagt, revet parmesan. Det smager utrolig godt, og plejer at tage kegler også. Jeg brugte det som tilbehør til en lammeculotte og til ovnbagte kartofler.

2 hele lammeculotter
1 fed hvidløg
2 spsk. hakket rosmarin
1 kg mellemstore kartofler
olie, salt, peber

100 gr. friskrevet parmesan

1 løg
1 fed hvidløg
2 små kviste frisk timian
2 cm. frisk rosmarin, hvis man har (kun nålene)
olivenolie til stegning
1 lille fin squash
2 peberfrugter - rød, gul eller orange
1 dåse hakkede tomater
2 spsk æblecidereddike
salt, peber evt. citron

Kartofler: Flæk kartoflerne, og læg dem tæt i et fad med snitfladen op. Dryp lidt oliven olie over, og drys med salt og peber. Bag 45-60 minutter ved 200 grader (det kommer an på størrelsen - de skal være møre).

Ratatouille: Hak løget fint og steg det sammen med presset hvidløg og timian, rosmarin, salt og peber i et par minutter. Skær squashen i meget små tern og kom den ned i. Skær peberfrugterne i små tern, og smid det hele ned i gryden sammen med æblecidereddike. Læg låg på, og lad det simre i mindst en halv time. Tag låget af - hvis det hele sejler i væske, så skru op for varmen og reducer, det er ikke meningen at det skal være pjasket. Smag til.

Lammeculotte: Tænd ovnen på 225 grader. Rids fedtlaget på lammeculotterne, og gnid lidt presset hvidløg, salt, peber og finthakket rosmarin ud over. Læg dem i et ovnfast fad. Når ovnen er varm, kommes lammeculotterne ind. Brun dem i ca. 10 minutter og skru så ned til 200 grader. Kom et stegetermometer i, og steg videre i 15-20 minutter til de måler 60 grader indeni (det er umuligt at angive en stegetid, for nogle culotter krymper og bliver tårnhøje mens andre er flade i det. Gå efter temperaturen). Tag dem ud og lad dem stå og samle sig i 10-15 minutter inden du skærer dem i skiver.

Parmesanchips: Fordel parmesanen i 8 runde cirkler på en bageplade - brug en ring hvis du har en, ellers et øjemål. Det skal være et tyndt lag ost. Kom pladen ind i en varm ovn og bag dem til osten er smeltet og begyndt at tage farve. Tag ud og køl af.

Læg en parmesanchips på tallerkenen og kom en stor skefuld ratatouille på. Kom en anden parmesanchips over. Viola - en ratatouille-medalje! Server med kød og kartofler. Og måske en god kraftig rødvin :-).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar