torsdag den 28. juli 2016

Hindbærsnitter med citrus og mandel


Jeg har noget med citron og mandel... f.eks. når jeg laver hindbærroulade , hvor jeg synes at lidt mandler og revet citronskræl lige gør DET ekstra for dejen. Det samme gælder for disse hindbærsnitter, hvor der er malede mandler (mandelmel) og revet citronskræl i dejen. Til gengæld kan jeg bedst lide dem penslet med æg og drysset med lidt perlesukker - men hvis du bedre kan lide med glasur og krymmel, så kom endelig det på. Hvis du  har noget hjemmelavet hindbærsyltetøj så bliver de endnu bedre, men et godt glas færdigmarmelade er også fint (lad være med at købe de der selvdøde hindbær i en blå spand, så kan du lige så godt købe snitterne færdige

100 gr. mandler malet til fint mel - med skal og det hele
375 gr. hvedemel + mel til udrulning
1/2 citron - fintrevet skræl
200 gr. rørsukker
300 gr. smør
2 små æg eller 1 stort
275 gr. hindbærmarmelade
et sammenpisket æg - perlesukker til at pensle med

Rør mandelmel, fintrevet citronskræl, rørsukker og hvedemel med koldt smør - du kan enten rive det groft på et rivejern, eller skære det i små tern. Det hele skal have en konsistens som revet ost, og du skal endelig ikke røre for meget i dejen, så forsvinder sprødheden. Kom æg i på en gang, og rør dejen til den er akkurat samlet. Del dejen i to dele og rul hver del ud mellem to stykker bagepapir. Du kan drysse lidt mel på undervejs, for dejen kan godt klistre og blive ret blød - særligt en varm sommerdag, men pas på at du ikke bruger for meget! Sikr at pladerne er nogenlunde lige store og at tykkelsen er ensartet. Læg de to dejplader på køl i minimum en time.

Varm ovnen op til 200 grader. Tag dejpladerne ud, smør hindbærmarmeladen tyndt ud med en paletkniv eller lignende og læg den anden dejplade over. Tryk pladerne forsigtigt sammen og prik dem tæt med en gaffel. Pensl med sammenpisket æg eller æggeblomme og drys lidt perlesukker over. Bag hindbærsnitten ca. 20 minutter til den er smukt gylden på overfladen. Fat en skarp kniv og skær de urelle kanter af (de smager stadig godt) og skær hindbærsnitten ud i passende stykker. Når de er kølet så meget af at de kan flyttes uden at gå i stykker kan du flytte dem over på en rist og lade dem køle helt af.

En daggammel hindbærsnitte kan i øvrigt fint varmes i brødristeren. Opbevares i en lukket boks eller plasticpose.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar