søndag den 24. juli 2016

Tortillas med grillet kylling & grønt
For nogle uger siden kørte jeg et mexicansk madtema. Jeg var måske ikke sådan HELT god til at variere menuen, i al fald fik vi utrolig mange retter hvori tortillas indgik, dette er ingen undtagelse. Det er ikke kompliceret mad, men det er godt. Igen vil jeg anbefale dig at bage dine egne tortillas fordi det bare smager godt - og mætter godt, men hvis du kan lide de færdige, så køb dem.

1 portion tortillas
2 store kyllingebryster med skind
en smule tørret chili
1 fed hvidløg
salt
olie til stegning

Dressing
200 gr. creme fraiche 18%
2 spsk. tørret dild
salt og peber

Til servering
2 avocado i tynde skiver
1 bundt forårsløg i skrå skiver
2 peberfrugter i lange strimler
1 limefrugt i kvarte
evt. guacomole og tomatsalsa

Hvis du bager selv, så husk at tage højde for bagetiden (ca. 45 minutter, alt efter hvor mange du laver).

Varm en pande op så den er ret varm. Gnid skindet på kyllingebrysterne med salt, drys lidt tørret chili over og et fed presset hvidløg. Steg dem på begge sider til de er gennemstegte, pas på at hvidløget ikke branker, det smager fælt. Hvis du er i tvivl om der færdige, så skær dem over på det tykkeste sted. Lad dem stå i 5 minutter på skærebrædtet inden du skærer dem i tynde, skrå skiver.

Rør dressingen sammen og smag den til - den er nok ikke sådan 100 % mexicansk, men det er min egen yndlingsdressing (den går også vældig godt til chips).

Server med yndlingsgrønt eller med avocado, forårsløg, peberfrugter og tomatsalsa og guacomole (og nej, det bliver ikke for meget avocado!). Dryp limesaft over.Ingen kommentarer:

Send en kommentar