tirsdag den 16. maj 2017

Bagt rabarber med lime og limeskumMan ved at sommeren nærmer sig når man finder de første rabarber. Den dårlige nyhed er til gengæld at vaniljehøsten åbenbart er slået fejli 2016 og 2017, hvilket gør vanilje ca. lige så dyr som guld. Jeg lavede derfor en version med rabarber bagt med revet limeskræl og toppet med Karolines Køkkens nyeste tiltag 'flødefraiche', pisket med rigelige mængder af flormelis og - revet limeskræl. Hvis du ikke kan få det, så bland piskefløde og creme fraiche 38 % og pisk det luftigt. Jeg var lidt nysgerrig på om det overhovedet egnede sig til menneskefløde det der flødefraiche - men det er rigtig fint. Det bliver til et blødt skum når man pisker det op, og det går rigtig fint sammen med de syrlige rabarber. Det røg lige ned i løgneren hos både 2-årig og 46-årig og alt ind i mellem.

Bagt rabarber:
1 bundt rabarber
1 lime, usprøjtet
1 1/2 dl rørsukker (alt efter smag)

Limeskum:
1/4 liter flødefraiche 30 %
ca. 4 spsk. flormelis med top
1 lime, usprøjtet

Vask rabarberne, og trim de nederste ender - skær bladene af, hvis de ikke er af. Skær dem i ca. 1 1/2 cm lange stykker og vend dem med rørsukkeret og meget fintrevet skal af lime - pas på, at du ikke får det hvide med, det er bittert. Kom i et ovnfast fad og dæk med staniol, og bag 30-40 minutter i en 180 grader varm ovn, tjek undervejs, de skal være møre men ikke splattede, og alt efter sort, er tilberedningstiden forskellig. Lad dem køle helt af.

Pisk flødefraichen op til et blødt skum - det tager et stykke tid, og rør til sidst flormelis og meget fintrevet limeskræl i. ServérIngen kommentarer:

Send en kommentar