lørdag den 20. maj 2017

Oksekødsboller med parmessan og rød pestosauce til


Jeg har taget en uge med italiensk tema (kors, hvor bliver man træt af al det pasta!) men ikke destomindre er her en variant af børnefamilieyndlingskombinationen - pasta og hakket kød. Fine små oksekødboller med parmessan og løg, cremet sauce af rød pesto og så pasta til.

Rød pesto - med tomat og græskarkerner
200 gr. semidried tomater
100 gr. græskarkerner
3 spsk. olie
vand
salt

Kødboller:

500 gr. hakket oksekød
1 stort skalotteløg eller et lille alm. løg
2 tsk. Worchestersauce
25 gr. friskrevet parmesan
1 æg
1/2 tsk. salt
olivenolie til stegning

Pasta

Rød pesto:
Blend tomater, græskarkerner med olie, vand og smag til med salt. Kom kun så meget vand i, at konsistensen er som en tyk grød. Eller altså som pesto. 

Kødboller:

Bland hakket kød med fintrevet løg,Worchestersauce og revet parmesan, æg og salt og rør det til en lind fars. Lad farsen hvile i 20 minutter og form så kødboller på størrelse med store valnødder og steg dem ved god varme til de er brune over det hele. Tilsæt ca. 1 dl tomatpesto til kødbollerne og lidt kogevand fra pastaen, til en passende konsistens.

Bland den nykogte pasta med kødboller og tomatpesto-saucen og vend det godt rundt. Server med friskrevet parmesan.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar