onsdag den 24. maj 2017

Kylling toscana

Her er en af uendelige versioner over temaet 'kylling', nemlig kylling som i toscana, stegt og simret mør i tomat, oliven og peberfrugt. Serveres med pasta - eller brød, hvis man er til det. Det er utrolig godt. Invester i nogle ordentlige oliven, f.eks. kalmata, også selvom de har sten i - det er møgirriterende når man skal spise dem, men det smager så meget bedre. Jeg har stærke holdninger til min kylling - den skal være økologisk eller frilands-agtig og have haft et liv, vi kan være bekendt. Det gør så at vi spiser utrolig lidt kylling per person, fordi det sjovt nok er vældig dyrt at gå op i dyrevelfærd.

4 kyllingelår med overlår
1 løg
3 kviste timian
2 fed hvidløg
250 gr. markchampignon
2 spsk æblecidereddike
1 dl hvidvin
1 dåse flåede tomater
1 generøs håndfuld oliven med smag og sten
1/2 citron (saften af)
salt, peber, olivenolie til stegning
1 peberfrugt (gul, rød eller orange)

Server pasta og friskrevet ost til.

Tænd ovnen på 200 grader. Del kyllingelårene i overlår og underlår, og brun dem gyldne på en ret varm pande. Tag dem fra og læg dem i et ovnfastfad, gerne et med låg. Hak løget fint, og steg løg, timian, hvidløg og markchampignon skåret i kvarte gyldne. Tilsæt æblecidereddiken og lad det koge væk, kom hvidvin på og lad det koge næsten væk. Tilsæt så flået tomat, oliven og citronsaft, smag til, men husk, at olivene også salter lidt. Hæld det over kyllingelårene og læg låg eller sølvfolie over. Bag det i ovnen i 40-45 minutter ved 200 grader til kyllingen er mør. Tag fadet ud af ovnen, rens peberfrugten i meget tynde skiver, evt. med et mandolinjern. Vend peberfrugterne i saucen, læg låg på og lad det stå 5 minutter før du serverer med pasta og friskrevet parmesan til. Og et glas hvidvin hører sig til!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar