Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
fredag den 5. juni 2015
Banankage med ristet kokos og mørk chokolade
Bananer er jo noget nogen har skabt på en rigtig dårlig dag. Vi har aldrig været rigtig gode venner. Hele min familie elsker bananer, men er alligevel ikke altid lige gode til at få dem spist. For det meste napper jeg (over)modne bananer, skræller dem og skærer dem i skiver og smider dem i fryseren. Så er de klar til at blende i noget juice til en banansmoothie eller i mælk til en bananmilkshake (tilsæt sukker og citron). Men - man kan også lave en banankage, og denne her er faktisk spiselig, selvom man ikke er den store bananspiser. Et tykt lag mørk chokolade ovenpå og ristet kokos inden i hjælper på det.
Her er til en flad form (jeg brugte 20 x 26 cm)
4 små modne bananer
125 gr. græsk yoghurt
125 gr. smør (stuetemperatur)
150 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 æg
175 gr. hvedemel
100 gr. kokosmel
1 1/2 tsk. bagepulver
100 gr. mørk chokolade 70 %
Start med at riste kokosmelet på en varm pande - vær over det hele tiden, lige pludselig får det for meget! Når det er gyldenbrunt, er det fint. Hæld det over på en tallerken, så det kan køle af. Skræl og mos bananerne med græsk yoghurt til du har en ensartet masse. Pisk smør og sukker med vaniljesukker til en homogen masse, og pisk derefter et æg ad gangen i. Bland mel og bagepulveret med den ristede kokos, og hæld det og bananmassen ned til smør-sukker-massen. Det skal kun akkurat røres sammen til det er ensartet. Hæld i en flad form (ellers kan den godt klaske lidt, synes jeg) og bag det ved 170 grader varmluft i ca. 60 minutter - du behøver ikke at forvarme ovnen. Tag kagen ud af ovnen, og hvis du er snedig, så lækker du hele den mørke chokoladeplade på den brandvarme kage, dækker det hele med sølvfolie og lader det smelte. Kig til det efter 10 minutter, og fordel den smeltede chokolade ud over kagen med bagsiden af en ske eller med en pensel. Lad køle - og spis. Ikke dårligt af banan at være!
Etiketter:
bagning,
banan,
dessert,
en lille kage til kaffen,
kage,
stop-spild-af-mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Kan man montere kagen på væggen? Eller er billedet bare drejet 90°? ;-)
SvarSletJeg er sikker på at du godt kan montere kagen på væggen. Men du skal nok være lidt hurtigt, hvis du vil nå det inden den bliver spist....
SvarSlet