Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
mandag den 15. juni 2015
Rabarbermazarin
Rabarbersæsonen er over os. Jeg elsker rabarber... Egentlig synes jeg at en mazarin er en mørdejsbund fyldt med mazarinmasse og så måske med ekstra fyld af frugt eller nødder i - men... i en snæver vending kan det så godt være mazarinmasse med rabarber i. Jeg bagte mine i små linseforme (med en diameter på 6 cm), der blev 15 af portionen.
Rabarberfyld:
300 gr. rabarber - jo tyndere og finere, jo bedre
1 spsk. juice
sukker
Mazarinmasse:
100 gr. smør
100 gr. rørsukker
100 gr. marcipan
2 æg
50 gr. mel
Start med fyldet, som helst skal være koldt, når du kommer det i. Skær rabarberstænglerne i små fine tern (ca. 1/2 cm x 1/2 cm), kom dem i en gryde med passende sukker (jeg synes det er umuligt at give anvisning på hvor meget. Det kommer virkelig an på sorten af rabarber, og dine smagsløg). Kom 1 spsk. juice i bunden af gryden (jeg brugte æblejuice) for at forhindre at det hele brænder på. Lad det lige koge op, og tag det så af varmen. Rabarberen skal helst være lidt sprød stadig. Lad det køle af.
Mazarinmasse: Pisk smør og sukker. Riv marcipanen ned i, og pisk grundigt. Kom æggene i, og pisk det lyst og skummende. Det tager et par minutter. Kom til sidst mel i, og pisk det akkurat sammen til en homogen masse. Fyld mazarinmassen i formene - fyld dem ca. halvt op. Kom en spsk. rabarber ovenpå, og kom det hele i en 170 grader varm ovn i 20-25 minutter.
Se nu her. BÅDE før og efter-billeder. I omvendt rækkefølge!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar