onsdag den 17. juni 2015

Rabarberis


Her er opskriften på en lækker rabarberflødeis. Jeg har kørt den på ismaskine - hvis du ikke har sådan en, så fortvivl ej, pisk fløden til skum og rør i isen hver halve time mens den fryser. Lav den alligevel. Rigtig lækker med rabarbermazarin til (jeg stiler mod rabarberforgiftning hvert år. Og aspargesforgiftning og jordbærforgiftning!).

500 gr. rabarber
1 stang vanilje
1 dl æblejuice
250 gr. sukker (CIRKA, smag dig frem)
3 dl piskefløde

Skær rabarberne i mindre stykker, smid dem i en gryde med æblejuicen og det meste af sukkeret. Skrab marven ud af vaniljestangen, brug det sidste sukker til at få skilt kornene ad og kom det og dem tomme stang ned i gryden. Lad det koge ca. 20 minutter, til rabarberen er mør og kogt godt ud. Lad det køle helt af - gerne natten over i køleskabet. Blend nu rabarberkompotten (mennesker der er kvikkere end jeg vil huske at tage vaniljestangen op først - ellers skal man til at sigte det hele, gaah). Rør fløde i den iskolde, blendede kompot (hvis du ikke bruger ismaskine, så pisk fløden først), og kom hele molevitten i ismaskinen. Frys til passende konsistens, og efterfrys i et par timer i fryseren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar