Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
onsdag den 17. juni 2015
Rabarberis
Her er opskriften på en lækker rabarberflødeis. Jeg har kørt den på ismaskine - hvis du ikke har sådan en, så fortvivl ej, pisk fløden til skum og rør i isen hver halve time mens den fryser. Lav den alligevel. Rigtig lækker med rabarbermazarin til (jeg stiler mod rabarberforgiftning hvert år. Og aspargesforgiftning og jordbærforgiftning!).
500 gr. rabarber
1 stang vanilje
1 dl æblejuice
250 gr. sukker (CIRKA, smag dig frem)
3 dl piskefløde
Skær rabarberne i mindre stykker, smid dem i en gryde med æblejuicen og det meste af sukkeret. Skrab marven ud af vaniljestangen, brug det sidste sukker til at få skilt kornene ad og kom det og dem tomme stang ned i gryden. Lad det koge ca. 20 minutter, til rabarberen er mør og kogt godt ud. Lad det køle helt af - gerne natten over i køleskabet. Blend nu rabarberkompotten (mennesker der er kvikkere end jeg vil huske at tage vaniljestangen op først - ellers skal man til at sigte det hele, gaah). Rør fløde i den iskolde, blendede kompot (hvis du ikke bruger ismaskine, så pisk fløden først), og kom hele molevitten i ismaskinen. Frys til passende konsistens, og efterfrys i et par timer i fryseren.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar