torsdag den 25. juni 2015

Lakridsparfait med citron


Åh, lakrids er godt. Og når man laver lakridsis, så er det et godt fif at tilsætte revet citronskræl, det løfter lige smagen. Denne is er lavet som parfait, og jeg synes ikke at det gør nogen forskel om den bliver frosset på ismaskine eller i en bøtte. Jeg har taget udgangspunkt i min opskrift på vaniljeis. Jeg har brugt lakridspulver fra Bülow til denne opskrift (det er ligesom det lakridsstøv der er uden på tykiske bolcher, altså sødt og lakridset). Hvis du bruger pulveriserede lakridsrødder i stedet får du en mildere smag, men til gengæld smager det også støvet.

1/2 liter piskefløde
4 æggeblommer
6 spsk. rørsukker
2-3 spsk. lakridspulver (Bülow)
1/2 citron (fintrevet skræl)
1 spsk sød lakridssirup (Bülow)

Kom æggeblommer, sukker og piskefløde i en røreskål og pisk til det har en konsistens som flødeskum. Kom lakridspulveret i og riv skallen af en halv citron FINT ned i. Bland det godt sammen. Kom lakridssirup i, og bland det med let hånd, så det giver striber. Frys. Frysetiden afhænger af din fryser, men efter en 4-6 timer bør den være frosset til en fin parfait.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar