onsdag den 30. marts 2016

Fennikelsalat med æble og dild


Det her er i virkeligheden en version af fennikelsalat med pære. Den består af fintsnittet fennikel, æble, dild, ristede valnødder og små stykker blåskimmelost. Hvis man har en roquefort eller en anden virkelig kradsbørstig blåskimmelost, så er det rigtig godt.

1 knold fennikel
1 æble
1/2 dl æblejuice
1 spsk. æblecidereddike
2 spsk. fintklippet dild - fra frost eller frisk
1/2 dl valnødder
25 gr. blåskimmelost
salt, peber

Rist valnødderne over medium varme til de tager farve, men ikke er brændte. Der er så meget mere smag i nødder når de bliver ristet. Sæt dem til side og lad dem køle af.

Bland æblejuice med æblecidereddike og dild og smag til med salt og peber.

Skiv fennikel fint på mandolinjernet, eller skær det i helt tynde skiver. Skær det ud, så man kan få det ind i munden uden at ligne en hvalhaj. Skær også æblet i ganske tynde skiver - de største af dem skæres i halve, ellers bliver det uhåndterbart. Bland fennikel og æble godt med dressingen, og hænd nødder og små stykker blåskimmelost over lige inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar