Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
onsdag den 30. marts 2016
Fennikelsalat med æble og dild
Det her er i virkeligheden en version af fennikelsalat med pære. Den består af fintsnittet fennikel, æble, dild, ristede valnødder og små stykker blåskimmelost. Hvis man har en roquefort eller en anden virkelig kradsbørstig blåskimmelost, så er det rigtig godt.
1 knold fennikel
1 æble
1/2 dl æblejuice
1 spsk. æblecidereddike
2 spsk. fintklippet dild - fra frost eller frisk
1/2 dl valnødder
25 gr. blåskimmelost
salt, peber
Rist valnødderne over medium varme til de tager farve, men ikke er brændte. Der er så meget mere smag i nødder når de bliver ristet. Sæt dem til side og lad dem køle af.
Bland æblejuice med æblecidereddike og dild og smag til med salt og peber.
Skiv fennikel fint på mandolinjernet, eller skær det i helt tynde skiver. Skær det ud, så man kan få det ind i munden uden at ligne en hvalhaj. Skær også æblet i ganske tynde skiver - de største af dem skæres i halve, ellers bliver det uhåndterbart. Bland fennikel og æble godt med dressingen, og hænd nødder og små stykker blåskimmelost over lige inden servering.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar