Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
mandag den 28. marts 2016
Rødkålssalat med syltede kirsebær og cashewnødder
En af mine all-time yndlingssalater som vi får ganske ofte i kålsæsonen er rødkålssalat med syltede kirsebær og cashwenødder. Umiddelbart lyder det som en virkelig mærkelig kombination, men de pivsøde kirsebær og rødkålen kan noget sammen.
1/4 rødkålshovede (uden stokken)
2 spsk. amarenakirsebær
3 spsk. kirsebærlage
1/2 spsk. æbleciddereddike
1/2 dl ristede og saltede cashewnødder
salt, peber
Hvis du har et mandolinjern, så er det nu, at du skal bruge det. Jo finere kålen er snittet, jo bedre. Hvis du ikke har et, så skærp din skarpeste kniv og snit kålen meget, meget fint/tyndt. Bland kirsebærlage med æblecidereddike og smag til med salt og peber. Hak kirsebærene lidt, og bland det hele sammen med kålen. Sørg for at der er dressing over det hele. Inden servering hældes de ristede og saltede nødder over.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar