Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
fredag den 4. marts 2016
Kylling tandori - lynversion
Enhver der nogensinde har siddet ved siden af en inder i bussen vil vide, at det eneste denne ret har med Indien at gøre er, at man bruger tandori-krydder i den. Ikke destomindre er det enormt velsmagende og hurtig mad til en trist hverdag - især hvis man pifter risene lidt op med gurkemeje, pistacienødder og lidt forskelligt.
2 kyllingebryster
1 spsk. tandori
1 1/2 dl græsk yoghurt
1 1/2 dl creme fraiche 38 %
salt, peber, evt. citron
olie til stegning
Bland græsk yoghurt med tandori-krydderi. Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker - fjern skindet først, hvis der er skind på. Bland det hele sammen og lad det stå et par minutter (normalt er det noget der skal marinere i køleskabet i et par timer - og med flere krydderier i.). Varm olien op så den er godt varm, kom kyllinge-yoghurt-blandingen på og skru ned. Varm/steg det godt i gennem under jævnlig omrøring, så det ikke brænder på. Tilsæt cremefraiche, og smag til med salt og peber og citron.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar