20 gr. smør
3 dl basmatiris
kogende vand (se forholdet på posen)
2 kyllingeskind (fra kyllingebryster)
1 tsk gurkemeje opløst i lidt varmt vand
3 spsk. finthakket dild
1 spsk. finthakket persille
1 dl cashewnødder
2 spsk. rosiner
olie til stegning
Smelt smørret og kom risen ned i. Vend den rundt, så alle risene er dækket af smør (lidt ligesom hvis du skulle lave risotto). Tilsæt kogende vand - se forholdet mellem vand og ris på posen (jeg gør det altid på slump), og læg låg på. Lad risen koge mør. Steg i mellemtiden kyllingeskindet sprødt i varm olie, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Når risene er færdigkogte, så bland hæld gurkemejeblandingen over den ene halvdel af risene, så de bliver flot gule. Læg låg på igen, og lad det stå et par minutter. Bland nu forsigtigt ris med finthakkede krydderurter og drys cashewnødder og rosiner over, vend forsigtigt rundt. Skær de sprøde kyllingeskind i små stykker og drys dem over risene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar