Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
søndag den 2. oktober 2016
Cheese whiz (ostesauce)
Cheese whiz er en genial lille ting (undtagen hvis man er på slankekur). Det er en fulfed ostesauce med cheddar, hvilket passer fint med at jeg nærmest ikke kan få cheddar nok for øjeblikket. Man kan bruge den som lun/varm dip til tortillachips sammen med en salsa i en finthakket version, så har men en fiks lille mexicansk forret. Man kan også bruge den i sandwiches. Jeg brugte den som fyld i en tærte.
1 dl letmælk
1 dl piskefløde
1 tsk. sukker
1 tsk. maizena
1/2 tsk sennepspulver
1 tsk. hvid balsamico
190 gr. lagret cheddar
evt. en smule gurkemeje til at farve med - den SKAL være hysterisk gul/orange
Varm mælk og piskefløde op til kogepunktet, tag gryden af blusset og riv osten ned i. Tilsæt sukker, maizena, sennepspulver og hvid balsamico og rør godt rundt. Sæt gryden over på lavt blus - det må endelig ikke koge igen, men osten skal være helt smeltet og det hele være varmet godt igennem til en fin homogen masse, ellers er den melet. Smag til.
Du kan holde den varm i en tykbundet gryde på lavt blus hvis du rører i den regelmæssigt.
Etiketter:
amerikansk,
mexicansk,
tilbehør
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar