onsdag den 19. oktober 2016

Svinekoteletter stegt med timian og citron


Her har vi så en ret, som er så nem at det er snyd at lave en opskrift ud af det. Men det smager GODT, gør det, svinekoteletter med recet citronskræl og en hel masse frisk timian. Superlækkert til f.eks. en lun bønnesalat, eller med frisk pasta og valnøddepesto, og hvis du er hel vild, så laver du også en gorgonzolasauce til ved at koge 1/4 l fløde op og smelte 200 gr ost ned i (uden skorpe) - smag til med lidt citronsaft, peber og en smule hvid balsamico og så er aftensmåltidet en succes. Køb pastaen færdig, hvis du ikke har tid eller lyst til at stå og fnutte med det i dit køkken.

4 svinekoteletter (frilands eller økologiske, fordi de smager bedst)
1 økologisk citron (eller usprøjtet)
5-6 kviste frisk timian
50 gr smør
salt, peber

Varm smørret op og lad det bruse af. Tag de små blade af timianen og kom dem ned på panden. Steg koteletterne til de er næsten gennemstegte - men ikke tørre. Det kommer an på størrelsen/tykkelsen hvor længe de skal have. Når du har vendt dem, så riv skallen af 1/2 citron over koteletterne og krydr med salt og peber. Tag koteletterne af varmen og læg dem i et fad, riv den sidste halvdel af citronskrællen ned på panden og tilsæt 1-2 spsk citronsaft. Hæld hele molevitten over koteletterne og spis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar