mandag den 17. oktober 2016

Salat med grønne bønner, spinat, røget skinke og kantareller


Forleden fik jeg en toplækker salat, som jeg straks gav mig til at modificere og lave hjemme i køkkenet. Det er en ret mættende salat, der kan gå fint som frokostret eller som hovedmåltid, hvis man vel at mærke ikke serverer den for en flok vegetarforskrækkede mennesker. Den er også fin som tilbehør.

1/2 kg. friske grønne bønner
1 pose friske grøne spinatblade
100 gr. røget tysk skinke
100 gr. friske kantareller
1 fed hvidløg
1/2 dl olivenolie
4 spsk. æbleciddereddike
2 tsk sennep
2 tsk citronsaft
salt og peber
olivenolie til stegning

Gør de friske børnner i stand, vask dem og skær enderne af. Skyl spinatbladene grundigt og lad dem druppe af. Gør kantarellerne i stand, skyld dem hvis det er nødvendigt, ellers nøjes med at pensle jord og græsstrå af dem med en pensel. Varm olien op på en pande og steg den røgede skinke sprød - vend den en gang undervejs, og læg den på fedtsugende papir. Steg nu kantarellerne med hvidløg ved høj varme i et par minutter, krydr med salt og peber og læg dem til side. Kom de grønne bønner i kogende, letsaltet vand og når vandet begynder at koge igen, så lad dem koge i ca. 2 minutter og hæld vandet fra. Rør dressingen sammen i en stor salatskål, og vend først bønnerne og den rå spinat ned i, så spinaten falder en smule sammen (på grund af varmen fra børnnerne). Vend til sidst kantareller og den sprødstegte skinke i - revet i mundrette stykker. Server lunken!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar