Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
lørdag den 1. oktober 2016
Mellemøstligt inspireret salat med persille og couscous
Jeg elsker tabbouleh i alle mulige (og engang i mellem også umulige) variationer. Her er en, som mestendels består af persille. Den er perfekt som tilbehør til kødboller i pære, laks i dukkah, shawarma...
1 bakke bredbladet persille
1 dl fuldkornscouscous
100 gr. fetaost
1/2 citron (saft og revet skræl)
1/2 tsk hel allehånde, stødt
1/2 tsk hel koriander, stødt
1/2 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
salt, peber
1 finthakket forårsløg
1/2 dl ristede og saltede cashewnødder
Vask persillen grundigt, lad det værste vand dryppe af og hak den mellemfint. Tilbered couscous efter anvisning på pakken og lad det køle af til lunkent (det går hurtigt, når det ikke er mere). Bland en dressing af olie, citronsaft, fintrevet citronskræl, allehånde, koriander og hvidløg. Smag den til, men pas på med saltet - nødderne og fetaen er salt. Bland persille, couscous, forårsløg og fint smuldret feta grundigt sammen. Hak nødderne groft og dys over. Lad salaten stå og trække 20 minutter inden du spiser den.
Etiketter:
aftensmad,
mellemøstlig,
tilbehør,
vegetar
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar