torsdag den 11. juni 2015

Hvidløgsflutes


Hvidløgsflutes er en selvskreven deltager til sommermad som f.eks. grillmad og tunsalat. I stedet for de færdige kan du lave dem selv - og du bliver vel ikke overrasket, hvis jeg siger, at de smager meget bedre? Du kan komme hvidløgssmør i, eller lave din egen version med dine yndlingskrydderurter, eller du kan lave et shortcut og købe færdigt kryddersmør (eller kærgården). Denne opskrift bliver allermest velsmagende, hvis dejen kan overnatte i køleskabet - det giver en dybere og rigere smag, hvis man er brødnørd. Og det er vi jo nogen der er. MEN, de smager også rigtig fint bagt og fortæret samme dag :-). Frys dem ned, du ikke spiser med det samme.

Opskriften giver ca. 6 flutes hvis du bruger en flutes form, og ca. 4 hvis du former i hånden

4 1/2 dl vand
1 dl surdej
10 gr. gær
20 gr. salt
700 gr. hvedemel, måske lidt mere

Hvidløgssmør:
150 gr. blødt smør
1 fed hvidløg
evt. et par spsk. finthakkede krydderurter - f.eks. purløg

Bland vand, surdej, gær og salt - sørg for at gæren er helt opløst. Tilsæt melet og gør dejen grundigt sammen til den er blank og elastisk og fin. Den er stadig ret våd, men den skal dog være formbar. Hvis du bruger en flutesform - altså sådan en hullet rist med tre fordybninger til flutes, så skal dejen være lidt mindre våd, for ellers hænger flutesne fast i formen. Lad dejen hæve ca. 2 timer.

Form flutes, og lad dem hæve i ca. 2 timer til de er hævet godt op. Kom dem i en 250 grader rygende varm ovn og bag dem i ca. 20 minutter. Rør imens hvidløgssmørret sammen.

Tag dem ud og lad dem køle et par minutter. Skær skrå snit i hvert flute - som på billedet, og smør forsigtigt snittet med hvidløgssmør. Vær generøs, og sørg for at komme helt ned i bunden. Spis med det samme.

Her kan du med fordel bage en stor portion, og lade dem køle helt af, komme hvidløgssmør i, og fryse dem ned. Når temperaturen pludselig står på grill, så er det bare at tage et flutes op, smække det i en 200 grader varm ovn i ca. 7 minutter (alt efter størrelse, tjek om det er tøet op) og vupti, så er der friske hvidløgsflutes til folket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar