lørdag den 6. juni 2015

Savoykålspakker med gris



En dag der er to torsdage i en uge, så udgiver jeg en kogebog der hedder '120 opskrifter med hakket kød'. Vi får RET tit hakket kød, simpelthen fordi det er billigt, og derfor (også) gør det lidt lettere at prioritere dyrevelfærd. Dagens ret er en frikadellefars der er spicet lidt op med soltørret tomat og purløg og lagt inde i et savoykålblad. En slags kåldolmer-light, som er bagt i ovnen. Savoykåls store fordel er at den er ret blød, så man behøver ikke at blanchere bladene inden man bruger dem. Vi fik ratatouille, spelt (!!) og mormorsalat til

500 gr. hakket gris eller kalv/flæsk
1 løg
1 æg
1 dl vand eller mælk
4-5 spsk. rasp
salt, peber
2 spsk. hakkede soltørrede tomater i olie
4 spsk. hakket purløg

1 savoykålshovede

Tænd ovnen på 200 grader.

Hak løget, og rør det til fars med kød, æg, væske, rasp, salt og peber. Rør det rigtig godt sammen og tilsæt så soltørret tomat og hakket purløg. Lad det stå og sunde sig i et kvarters tid. Pil de yderste blade af kålen, og tag otte pæne blade af. Læk et par spsk. fars på hvert blad, og rul bladet sammen om farsen. Læg det med sammenføjningen ned af i et ovnfast fad - ved nogle af de yderste blade kan det være nødvendigt at skære lidt af midterribben, hvis den er for grov.

Kom lidt vand (evt. bouillon) i bunden af fadet, dæk det med sølvpapir og sæt det i en varm ovn. Det skal have mellem 20-30 minutter - tjek en pakke ved forsigtigt at skære i farsen, så du er sikker på at den er gennembagt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar