tirsdag den 2. juni 2015

Krebinetter/karbonader med stuvede grøntsager


Så er der dømt total mormorkøkken. Det er en dejlig venlig ret, hvor alle kan være med, og det smager nu virkelig godt - allerbedst, når man kan skaffe friske ærter og nye kartofler. Det her er en af de retter, hvor du VIRKELIG kan smage forskel, hvis du bruger din egen rasp frem for den selvdøde køberasp, som bare er virkelig trist, uanset om den så er økologisk eller ej...

Der er mange komplicerede forklaringer på hvornår det er en karbonade og hvornår det er en krebinet. Strengt taget er det her nok en karbonade, fordi jeg laver en fars (simpelthen for at strække kødet, hvor husmoderagtigt kan det blive? Så man kan købe kød fra dyr, som har haft det lidt bedre, og alligevel få en mæt familie). Jeg kommer også løg i min fars, det hører ingen steder hjemme, men jeg synes at det giver sådan en god smag

400 gr. hakket kalv/flæsk
2 store kolde kartofler fra dagen før (eller 1 dl rasp)
1 lille fintrevet løg
1 æg
1/2 dl mælk
salt, peber
Rasp til panering
æg til panering
ret så meget smør til stegning

3 spsk. smør
ca. 3 spsk. hvedemel
kogevand fra gulerødderne
1 dl piskefløde
2 spsk. hvid balsamico
salt, peber, citronsaft

4 store gulerødder
1 bakke friske ærter, bælgede (eller 1 1/2 dl frosne)

Rør kødet sammen med mosede kartofler, revet løg, mælk og æg og salt og peber. sæt det til side.

Skræl gulerødderne, og kog dem i et par minutter i letsaltet vand. Fisk dem op og sæt dem til side.

Lav en opbagt sovs: Smelt smørret, kom mel i til det har suget alt smørret, og tilsæt grøntsagsvandet. Pisk som en sindssyg, så der ikke kommer klumper i, det gør intet godt for smagen. Det kan være at du skal tilsætte lidt mere bouillion eller vand, for at få konsistensen rigtig. Tilsæt til sidst fløde og smag til med salt, peber, citron og hvid balsamico. Det skal smage lidt 'stærkere' end du umiddelbart synes, for når grøntsagerne kommer ned i, så er de næsten ferske.

Paner krebinetkarbonaderne: Form dem til fine runde bøffer - ligesom en hakkebøf, vend dem i først æg og så rasp, og steg dem i rigeligt smør på en pande til de er fine og brune.

Lige inden servering kommer du gulerødder og ærter ned i den hvide sovs, og lader det koge op.

Server med nye små kartofler til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar