fredag den 19. juni 2015

Rarbarbersorbet



Egentlig er sorbet sådan en fin ting. Forfriskende og lækker. Men hvis jeg kan vælge, så hopper jeg næsten altid på flødeisen i stedet. Det må jeg vist arbejde lidt på. Her er en fin og lækker rabarbersorbet. Hvis du er snedig, så lav dobbelt portion, og lav den ene halvdel til sorbet og den anden halvdel til rabarberflødeis.

500 gr. rabarber
1 stang vanilje
1 dl æblejuice
250 gr. sukker (CIRKA, smag dig frem)

Skær rabarberne i mindre stykker, smid dem i en gryde med æblejuicen og det meste af sukkeret. Skrab marven ud af vaniljestangen, brug det sidste sukker til at få skilt kornene ad og kom det og dem tomme stang ned i gryden. Lad det koge ca. 20 minutter, til rabarberen er mør og kogt godt ud. Lad det køle helt af - gerne natten over i køleskabet. Blend nu rabarberkompotten, og kom hele massen i ismaskinen. Frys til passende konsistens, og efterfrys i et par timer i fryseren. Hvis du ikke har en ismaskine, så rør i massen med jævne mellemrum mens den fryser, så får du også et fint resultat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar