torsdag den 30. juli 2015

Frisk grøn karrypasta


Det her ser ikke sådan rigtig pænt ud når det er færdigt - men det smager til gengæld virkelig godt. Jeg bruger oftest færdige karrypastaer når jeg skal lave f.eks. thailandsk mad, men hvis man har tid og lyst, så er det ikke spor svært at smække sin egen karrypasta sammen. Man kan variere efter hvad man har i skabene og gøre den præcis så stærk som man lyster.

1 spsk. hel fennikel
1 spsk. hel koriander
1 spsk. hel spidskommen
1 hel grøn chili
4 skalotteløg - eller to små løg
4 stængler citrongræs (den hvide del)
1 fed hvidløg
1/3 bundt koriander
2 spsk. sukker
4 spsk. fishsauce
1 lime (skræl og saft)

Start med at riste fennikel, koriander og spidskommen på en varm pande. Pas på det ikke branker, det skal 'bare' dufte godt. Hæld de ristede krydderier over på en tallerken så de kan køle af.

Hak chili, løg, hvidløg, citrongræs og koriander sammen med limesaft og fishsauce i en blender eller lignende så det bliver til en fin pasta. Kværn de ristede krydderier til et fint pulver, og bland det ned i pastaen med sukker og limeskræl. Smag til. Måske skal der mere chili i. Brug i wok, i thaisuppe (tilsæt en generøs spiseskefuld). Hvis du ikke får brugt det hele med det samme, så frys det ned - eventuelt i en isterningebakke, så er det lige til at tage op og plumpe ned i maden.Hvis man er så heldig at løbe ind i kaffir lime-blade, enten frosne eller tørrede, så kom en håndfuld af dem ned i også.Ingen kommentarer:

Send en kommentar