søndag den 19. juli 2015

Varm kartoffelsalat


En ikke ligefrem fotogen ret er varm kartoffelsalat - en klassiker, der blev serveret i mit barndomshjem. Den er gået lidt i glemmebogen, og det er egentlig synd, for det smager vældig godt, især hvis man kan opdrive nogle lækre pølser man kan spise til - fra Høyer, f.eks. (eller  man kan flippe helt ud, og lave dem selv).

1 kilo små kartofler
1/2 dl vand
1/2 dl lagereddike
50 gr. smør
2 mellemstore løg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker

Kog kartoflerne til de er møre men stadig faste. Hvis du gider, så pil dem - jeg gider ikke. Jeg piller KUN kartofler juleaften. (Der er noget med at det nærmest er sundt med skræl på, er der ikke?). Skær dem i skiver, og sæt dem til side. Skær løgene i tynde skiver, del dem i ringe, og kom dem i en gryde med vand, eddike og smør. Tilsæt salt og sukker. Kog det op, og lad det småsimre i 10 minutter, til løgene er helt bløde. Vend nu kartoffelskiverne ned i og server. BAM. Så nemt er det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar