fredag den 12. august 2016

Amarettofromage/mandelfromage

 

Jeg er vokset op med lejlighedsvise mandelbuddinger fra Dr. Oetker, og selvom det i dag ikke just er min yndlingsspise, så giver den der smag af kunstige mandler (mandelessens) et flashback af den rare slags. Her er en fromage, for i virkeligheden er jeg ikke meget for budding-konsistensen - jeg synes den er for kompakt og hård, og fromage-konsistensen gør i virkeligheden meget mere for smagen. Amaretto giver en vidunderlig smag af 'kunstig mandel' dog også en smule af alkohol, men her i huset blev den indtaget med en blanding af spinden og højlydt begejstring af 2-årig og 7-årig, så det kommer an på hvor sarte smagsløg man har...

Nå, ja om det med husblas. Det er IKKE svært, du skal bare tage det alvorligt: Udblød husblassen i minimum 10 minutter i koldt vand. Smelt den HELT i varm men ikke kogende væske. Køl af til håndvarmt (37 grader). Bland 1/3 af massen ned i husblassen, og bland derefter det hele forsigtigt sammen. Viola. Perfekt, ingen tråde, intet pladder. Bare fnuglet lækkerhed.

4 æggeblommer
1/4 l piskefløde
75 gr. rørsukker
4 blade husblas
6 spsk. amaretto

Start med at udbløde husblassen i 10 minutter i iskoldt vand. Pisk æggeblommer, sukker og piskefløde sammen til ret fast skum, og sæt det til side. Varm 3 spsk amarett op i en gryde - det skal være meget varmt, men ikke koge. Smelt husblassen heri. Hæld det op i en skål, og tilsæt resten af amarettoen. Afkøl det til det er håndvarmt, og bland 1/3 af flødeblandingen i. Kom det derefter op i skålen til resten af flødeblandingen og bland det godt - men forsigtigt! rundt. Tilsæt eventuelt en smule mere amaretto, hvis du ikke synes det smager af nok (men det gør det). Anret i en stor skål eller i portionsskåle og sæt på køl i et par timer. Spis og vær glad :-) Måske endda med en lille kaffe til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar