fredag den 19. august 2016

Tomattærte


Her er en lidt anderledes tærte - den er fyldt med 'semidried' tomater (bagt i ovn ca. 3 timer ved 100 grader (varmluft) - og nederst er der et lag af tomatpesto med græskarkerner.


Tærtedejen er den klassiske  jeg altid bruger(if it aint broken, don't fix it). Jeg bruger fuldkornsmel fordi jeg synes det giver en god smag, hvis du ikke kanlide det, så brug hvedemel i stedet. Du kan også lave tærten kun af fuldkornsmel, men så synes jeg ikke at den bliver så sprød. Jeg laver gerne tærtedejen dagen i forvejen, for så er det et overkommeligt projekt at få bakset en tærte sammen midt i ulvetimen - det kræver lidt tid både at lave dejen, give den hviletid, rulle den ud og forbage den.
Tærtedej


125 gr. smør
100 gr. fuldkornshvedemel
150 gr. hvedemel
1/2 tsk salt
1 dl vand

Fyld
ca. 1 kg små stilktomater, cocktailtomater på stilk eller san marzanotomater
1 1/2 dl tomatpesto (eller færdigkøbt)
Evt. cheddar eller anden ost til at rive over

Begynd med tomaterne! Vask dem, halvér dem og sæt den på en bageplade med skærefladen op. Dryp med en smule olivenolie, og drys med salt, lidt peber og en smule sukker. Bag dem i ca. 3 timer ved 100 grader varmluft til de har mistet meget væde og er 'semi-dried'. Hvor længe de skal bage kommer an på, hvor store de er. Mine var ret store (lidt over dobbelt så store som en cocktailtomat). Sæt dem til side. Du kan sagtens lave dem et par dage før, og opbevare dem i køleskabet i en tætsluttende bøtte.

Vej melet af, og riv det kolde smør ned i. Tilsæt salt og ælt det let sammen. Tilsæt vandet, og lad dejen samle sig. Læg den i en plasticpose på køl i mindst en halv time. Varm ovnen op på 200 grader. Når dejen har hvilet, så rul den ud til den er 3-4 mm. Smør en tærteform på 28 cm grundigt, og læg dejen i. Lad bare kanterne hænge over under forbagningen, så kan du skære dem af bag efter, og du risikerer ikke at de krymper helt ned under bagningen. Bag bunden i 30 minutter, tag den ud og skær kanterne af med en skarp kniv (eller gå efter et rustikt tærtelook).

Fordel tomatpestoen i bunden, det skal bare være t tyndt lag, og læg de bagte tomater ovenpå med bunden op. Bag tærten i 30 minutter ved 180 grader - hold øje med at tomaterne ikke bliver for mørke. Du kan rive lidt cheddar over inden servering, hvis du tilfældigvis skulle være i en cheddarfase...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar